Advokater i Pakistan strejker i by lammet af sorg

Pakistans sagførere boykottede tirsdag landets retssale og gennemførte en lang række demonstrationer forskellige steder, efter at en bombe mandag dræbte mindst 72 mennesker.

Bombemassakren, som sårede og lemlæstede over 100, ramte især advokater og sagførere. Mange var netop samlet for at deltage i en begravelse af en kollega.

Et stort antal advokater var tirsdag på gaden i Pakistans storbyer - blandt andet i hovedstaden Islamabad, Karachi og Quetta.

- Det er meget tragisk. Vores erfarne advokater, som var vores intellektuelle, er blevet dræbt, siger advokaten Ghulam Muhammad til AFP i Quetta.

Både islamister i Pakistans Taliban og Islamisk Stat har taget skylden for bomben, som eksploderede i Quetta, da advokater og journalister samt familie og venner til en dræbt advokat, Bilal Anwar Kasi, var samlet på hospitalet for at sørge.

Kasi var tidligere på dagen blevet skudt og dræbt af ukendte gerningsmænd uden for sit hjem, da han var ved at tage på arbejde.

Soldater patruljerede dagen igennem i næsten øde gader i Quetta, hvor bomben eksploderede. Alle skoler og markeder var lukket ned på sørgedagen.

- Taliban tager ansvaret for dette angreb og giver løfte om at fortsætte med at udføre sådanne angreb, hedder det i en e-mail fra talsmanden i den militante organisation. Dens fulde navn er Tehreek-e-Taliban Pakistan Jamaat ur-Ahrar. Men også Islamisk Stats siger, at den står bag.

Quetta er hovedby i Baluchistan, en provins i det sydvestlige Pakistan, der gennem nogen tid har været præget af sekterisk vold mellem sunni- og shiamuslimer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip