Advokater varsler ny vending i Assange-sag

Retssagen mod WikiLeaks-stifteren Julian Assange er på vej mod en ny fase, da hans advokater vil komme med et nyt indlæg i Stockholms byret tirsdag i næste uge.

- Det er en hel del ny information, der er kommet til veje, siger advokaten Per E. Samuelsson, der repræsenterer Assange sammen med sin kollega Thomas Olsson.

De to advokater mener, at arrestordren på Assange må ophæves. De vil imidlertid ikke oplyse detaljer omkring sagen, skriver det svenske nyhedsbureau TT:

- Det er en gennemarbejdet og omfattende påstand om, at han skal sættes på fri fod. Det er professionelle overvejelser, som ligger til grund for den, siger han.

Assange søgte 19. juni for to år siden tilflugt på Ecuadors ambassade i London, hvor han stadig opholder sig, efter at en britisk domstol beordrede ham udleveret til Sverige på grund af beskyldninger om seksuelle overgreb mod to svenske kvinder.

Julian Assange nægter at rejse til Sverige, fordi han frygter, at svenskerne vil udlevere ham til retsforfølgelse i USA for have offentliggjort tusindvis af fortrolige dokumenter via whistleblower-netværket WikiLeaks. Han siger, at han frygter dødsstraf.

De britiske myndigheder har nægtet Assange sikker rejse ud af landet: Hvis han træder uden for ambassadens grund, bliver han anholdt. Ecuadors ambassade er under konstant bevogtning.

Assange afslørede onsdag, at han følger VM i fodbold og holder med Ecuador - ikke sit eget land Australien.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip