AE-Råd: 13.000 unge mangler praktikpladser

admin

|

08/07/2014

Dagens topnyheder

I maj manglede 12.700 unge under uddannelse en praktikplads i en virksomhed. Det er 13 procent flere unge end på samme tid sidste år. Godt halvdelen af de unge kan fortsætte i skolepraktik, mens godt 6000 unge ikke kan komme videre i deres uddannelse.

Det viser tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE-Rådet.

Det er ris til egen rumpe, at så få virksomheder giver de unge praktikpladser, når Danmark om få år vil mangle 30.000 faglærte arbejdere. Det mener senioranalytiker Mie Dalskov Pihl fra AE-Rådet.

- Derfor er det paradoksalt, at virksomhederne ikke er med til at løfte et større ansvar. Opgørelser fra AE viser, at under 30 procent af virksomhederne tager lærlinge, siger Mie Dalskov Pihl i en kommentar.

- Mange tusinde virksomheder kunne således være med til at tage et større ansvar ved at tilbyde elevpladser til nogle af de knap 13.000 unge, der i dag ikke kan finde en praktikplads og fortsætte deres uddannelse.

I maj manglede fire elever en praktikplads i en virksomhed, for hver gang en elev fik en aftale om en praktikplads. Det er tre gange så mange som i 2007, da den internationale finanskrise begyndte med subprime-krisen i USA, hvor boligmarkedet blev ramt af tvangsauktioner, og økonomien gik i chok.

/ritzau/