AE-Råd: 13.000 unge mangler praktikpladser

I maj manglede 12.700 unge under uddannelse en praktikplads i en virksomhed. Det er 13 procent flere unge end på samme tid sidste år. Godt halvdelen af de unge kan fortsætte i skolepraktik, mens godt 6000 unge ikke kan komme videre i deres uddannelse.

Det viser tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE-Rådet.

Det er ris til egen rumpe, at så få virksomheder giver de unge praktikpladser, når Danmark om få år vil mangle 30.000 faglærte arbejdere. Det mener senioranalytiker Mie Dalskov Pihl fra AE-Rådet.

- Derfor er det paradoksalt, at virksomhederne ikke er med til at løfte et større ansvar. Opgørelser fra AE viser, at under 30 procent af virksomhederne tager lærlinge, siger Mie Dalskov Pihl i en kommentar.

- Mange tusinde virksomheder kunne således være med til at tage et større ansvar ved at tilbyde elevpladser til nogle af de knap 13.000 unge, der i dag ikke kan finde en praktikplads og fortsætte deres uddannelse.

I maj manglede fire elever en praktikplads i en virksomhed, for hver gang en elev fik en aftale om en praktikplads. Det er tre gange så mange som i 2007, da den internationale finanskrise begyndte med subprime-krisen i USA, hvor boligmarkedet blev ramt af tvangsauktioner, og økonomien gik i chok.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip