Ægtepar må vinke farvel til erstatning for vindmøllegener

Et ægtepar fra Grindsted, der i 2011 blev nabo til tre store vindmøller, får ikke erstatning for de gener, de mener, møllerne har givet dem.

Vestre Landsret har afgjort, at den særlige taksationsmyndighed har behandlet ægteparrets sag korrekt, da den efter to behandlinger afgjorde, at møllerne ikke havde betydet et værditab på ejendommen.

En syns- og skønsmand vurderede ellers, at ejendommen havde tabt 360.000 kroner i værdi, og det var det beløb, parret krævede af firmaet, der havde opstillet møllerne.

I 2006 købte ægteparret den ensomt beliggende ejendom ved Grindsted. De to havde længe ledt efter et sted på landet i fri natur, hvor de kunne have heste, og børnene kunne lege frit.

I forvejen stod der fire ældre møller øst for ejendommen, og de generede ikke familieidyllen.

I 2011 blev parret bekendt med planerne om at opstille tre store vindmøller nordvest for ejendommen - altså op mod den mest almindelige vindretning - og familien blev bekymret.

Den gjorde indsigelser og bad den særlige taksationsmyndighed i vindmøllesager tage stilling til, om møllerne ville betyde et værditab.

Myndigheden afgjorde i første omgang, at der ikke var grundlag for erstatning for værditab, og efter anmodning besigtigede Taksationsmyndigheden stedet, efter at møllerne var stillet op.

Konklusionen blev, at der ikke var grundlag for erstatning.

Vestre Landsret konkluderer, at Taksationsmyndigheden har foretaget en konkret og individuel vurdering, at man har besigtiget møllerne i drift, og man derfor har foretaget en konkret vurdering.

Familien har derfor ikke bevist, at opstillingen af vindmøllerne har forårsaget et værditab.

Efter nederlaget skal ægteparret betale sagens omkostninger med godt 83.000 kroner.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip