Ækvatorial-Guinea overtager Marokkos ACN-værtskab

Det afrikanske fodboldforbund CAF stod med et alvorligt problem, da det for nylig ikke lykkedes at blive enig med Marokko om at afholde Africa Cup of Nations - de afrikanske fodboldmesterskaber - i begyndelsen af næste år.

Marokko ville have udskudt turneringen på grund af frygt for ebola-smitte, men blev i stedet fyret som vært. Og så stod man der uden værtsnation to måneder før turneringsstart.

Redningen dukkede op i form af Ækvatorial-Guineas præsident, der tilbød at springe til og fredag fik tildelt værtskabet.

- Efter broderlige og frugtbare samtaler har præsident Teodoro Obiang sagt ja til, at hans land vil afholde mesterskaberne fra 17. januar til 8. februar, skriver CAF på sin hjemmeside.

Helt uvant er rollen dog ikke for det vestafrikanske land. Tilbage i 2012 delte Ækvatorial-Guinea værtskabet med Gabon.

Værtskabet betyder, at landets fodboldlandshold alligevel kommer med til slutrunden. Ækvatorial-Guinea blev smidt ud af kvalifikationsturneringen, fordi man benyttede sig af ulovlige spillere.

Men nu er holdet automatisk kvalificeret som værtsnation. Til gengæld er Marokko ude af turneringen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip