Ældre ansatte mister forsikring

Skønt danskerne helst skal arbejde til langt op i årene, følger deres forsikring mod sygdom og ulykke ikke automatisk med. For mange udløber den flere år før deres folkepensionsalder.

Bliver de syge eller kommer til skade, må de leve af pensionsopsparingen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Det er nemlig så dyrt at forlænge forsikringerne, at nogle virksomheder og pensionskasser ikke vil lade invalidedækningen, der sikrer ekstra indkomst til langtidssyge og førtidspensionister, følge den stigende folkepensionsalder.

Det er urimeligt, mener Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup.

- De pensionskasser og virksomheder, der ikke dækker de ældre medarbejdere, svigter danskernes behov. I 2050 skal vi arbejde, til vi er 71,5 år. Jeg tror ikke, det bliver så dyrt. Vi sparer op længere, og der sker store ryk i sundheden, siger han.

Hos pensionskassen JØP dækker forsikringer med løbende udbetalinger ved død og tabt erhvervsevne ikke dem over 65 år, men JØP overvejer at dække til folkepensionsalderen.

- En simpel forlængelse fra 65 til 67 år vil betyde øgede omkostninger til invalidepension og dermed lavere alderspensioner, siger direktør Torben Visholm, JØP.

Industriens Pension vurderer, at alle vil få 4-5 pct. mindre i pension, hvis tabt erhvervsevne skal forsikres frem til folkepensionen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip