Ældre kvinde mistede sin mand: Skulle betale for mad i 27 dage efter hans død

Regler er regler, har en enke fra Nordsjælland fået at mærke, efter hendes mand døde, og hun blev tvunget til at betale for hans mad, der tilmed aldrig blev leveret. Byrådspolitiker er rasende over den måde tingene foregår på i kommunen. Det skriver Lokalavisen.

Den 12. december 2015 døde en mand, som boede på Plejecentret Mimosen i Allerød, men hans enke hang på regningen for hans mad indtil den 8. januar 2016. Trods klager kunne hun ikke annullere sin afdøde mands ældremad, som aldrig blev leveret.

Læs også: Datter filmer sin 94-årige mor, mens hun bliver passet af plejer: Det hun ser, efterlader hende i tårer 

Nu har enken henvendt sig til byrådsmedlem fra Blovstrød Listen og ansat i Allerød Kommune, Erling Petersen, der undrer sig over, at madaftalerne ikke automatisk stopper ved dødsfald. Derfor har han kigget nærmere på sagen.

- Hvis den kontrakt er udformet sådan, at de pårørende skal betale for mad i 27 dage efter et familiemedlems død, så er den helt gal. Så skal vi opsige den," siger Erling Petersen til Lokalavisen og fortsætter:

- Det støder mig kolossalt, at vi tager penge fra de ældre på den måde.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Erling Petersen retter skarp kritik af kommuneapparatet, og mener at Allerød Kommune skal få fingeren op af lommen og gøre en ende på disse uheldige kontrakter.

- Kommunen skal tage affære nu. De skal lave sådan en kontrakt om. Det er jo bare et tryk på en knap, og så skal de ikke have leveret maden, siger byrådsmedlemmet til Lokalavisen.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip