Ældre Sagen: Patienter må ikke parkeres i sygesengen

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) får ros af Ældre Sagen for at presse på for at få færdigbehandlede patienter ud af hospitalssengene.

- Det er vigtigt, de bliver udskrevet, hvis der skal være en opfølgende indsats som genoptræning, frem for, at man bare ligger i en seng, og der er risiko for at blive mere og mere inaktiv, siger chefkonsulent i Ældre Sagen Mirjana Saabye.

Ifølge hende kan man mindske risikoen for komplikationer som lungebetændelse hos patienterne, hvis patienterne kommer hjem fra sygehusene hurtigst muligt.

Derfor er det positivt, at sundhedsministeren nu vil presse kommunerne økonomisk for at få dem til hurtigere at hjælpe ældre borgere, når de udskrives.

Konkret ønsker ministeren at tredoble den nuværende bødetakst på 2000 kroner.

En bøde som kommunerne skal betale til regionerne for de patienter, der må ligge og vente på at komme hjem fra sygehusene, fordi kommunerne ikke har fået gjort den fornødne hjælp på plejehjemmene eller i hjemmeplejen klar.

Foruden den økonomiske pisk mener Mirjana Saabye også, at det er vigtigt med en organisatorisk indsats, der skal styrke samarbejdet mellem regionerne og kommunerne.

En indsats som der også er lagt op til i ministerens udspil.

I udspillet fremgår det også, at bødestraffen skal falde sådan, at taksten for en færdigbehandlet patient, der ikke kan komme hjem fra sygehuset sættes til cirka 4000 kroner de første to døgn. Herefter stiger det til cirka 6000 kroner i døgnet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip