Ældresagen: Giv seniorer lyst til at arbejde et år mere

Man skal ikke fremrykke en stigning i pensionsalderen med et snuptag.

Det er meldingen fra Ældresagen, efter at De Radikales leder, Morten Østergaard, har meldt ud, at en hævning af pensionsalderen til 68 år allerede bør ske i 2025.

Det er fem år før det, der lige nu er lagt op til i Tilbagetrækningsreformen fra 2011.

- Hvis man laver fremrykning en gang til, så ved folk ikke, hvad de har at planlægge efter, siger Jens Højgaard, souschef i Ældresagen.

Han tror, at ny tvivl om pensionsalderen vil skade seniorernes økonomi, fordi pensionsalderen er pejlemærket, de fleste planlægger mange år i forvejen.

De Radikale kommer med sit forslag i lyset af en stadig stigende levealder.

Og Jens Højgaard anerkender også, at der kommer et stigende behov i dansk økonomi for, at flere bliver længere tid på arbejdsmarkedet, i takt med at levealderen stiger.

Alligevel mener han ikke, at politikerne skal tvinge de seniorer, der allerede er lavet en bred politisk aftale for, til at blive et år længere i arbejde.

- Man behøver jo ikke at hæve pensionsalderen, der er andre måder at få folk til at arbejde på.

- Det er først lige for nylig, man er begyndt at hæve efterlønsalderen, alligevel er antallet af folk, der går på efterløn faldet voldsomt i mange år, siger Jens Højgaard.

I stedet forslår Ældresagen, at der gøres langt mere for at gøre det attraktivt for de ældre at blive længere tid i virksomhederne.

Og så skal de danske virksomheder være mindre kræsne med deres ansøgere og vælge de ældre kræfter til, når der slås stillinger op i virksomhederne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip