Ældresagen: Penge til ældre patienter er en god start

- Det er en god start, men vi skal følge op med en ældremilliard i kommunerne. Der er skåret så voldsomt ned i kommunerne og på plejehjemmene, at man må rette op her.

Det siger administrerende direktør i Ældresagen Bjarne Hastrup, som er glad for regeringens udmelding om at ville afsætte 500 millioner kroner til de ældre patienter i 2016 og i alt to milliarder kroner i perioden fra 2016-2019.

Penge som blandt andet skal komme fra den kommende finanslov.

Men han påpeger, at et sammenhængende patientforløb kun bliver skabt, hvis man også følger op ude i kommunerne.

- For selvom patienterne er færdigbehandlet på hospitalet, så er de jo ikke raske.

- Det ville klæde ministeren, hvis hun følger op med en målsætning om, at de medicinske afdelinger ikke må have en belægning på over 90 procent, siger Bjarne Hastrup.

Man skal investere både kommunalt og regionalt, siger direktøren. Ellers kan man ikke lave en sammenhængende sundhedspolitik.

- Ellers så opløses fordelene ved, at vi får hurtig behandling og en bedre udskrivning fra hospitalerne ved elendig pleje, og så får hospitalerne bare patienterne tilbage i hovedet igen.

- Det her er hendes største chance for at skabe et samlet løft i pleje og sundhedspolitikken for de mennesker, der er allerhårdest ramt, siger han.

I en pressemeddelelse siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V), at en ny handlingsplan netop skal være med til at sikre mere sammenhæng.

- Vi skal sætte ind både før og efter, de ældre bliver indlagt på sygehusene. Men også på sygehusene skal der ske forbedringer, for en del af problemet er, at man flere steder ikke er tilstrækkeligt opmærksom på, hvordan sengepladserne udnyttes bedst muligt.

- Og det gør det vanskeligt at få regnestykket med patienter og ledige senge til at gå op, siger Sophie Løhde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip