Ærlig Mørkøv på Champs-Elysees: Det var et tv-udbrud

Det er efterhånden en tradition med danske ryttere i udbrud på Tourens sidste etape i Paris, og i år var det Michael Mørkøv, som greb chancen for at køre væk i opskruet tempo på de glatte chaussésten på Champs-Elysees.

Rytteren fra Tinkoff-Saxo fik dog besked om at spare på kræfterne.

- Det var et tv-udbrud, for jeg fik at vide, da jeg var kommet med, at jeg skulle spare på kræfterne, og det gjorde jeg så, siger Mørkøv.

- Det var en stor oplevelse. Det var ikke rigtig meningen, men der blev kørt aggressivt i starten, og så kom jeg med.

De seneste år har Lars Bak flere gange været i udbrud på den berømte boulevard i den franske hovedstad.

Mørkøv fik besked på at spare kræfterne for at hjælpe holdets italienske sprinter Daniele Bennati, som tidligere har vundet på Champs-Elysees.

Det var dog ikke de kræfter, som Mørkøv brændte af på at sidde i udbruddet, der var årsag til, at italieneren sad for dårligt placeret til at kunne køre med om etapesejren, der gik til Marcel Kittel.

- Jeg synes egentlig, at jeg havde okay ben til slut. Men det lykkedes mig ikke at få hjulpet ham til sidst. Jeg var egentlig med, men det er en svær position at være sidste mand i sprintertoget, når vi ikke er bedre organiseret, end vi er.

- Vi sad fint nok, da vi forlod Concordepladsen, men så var der lidt kaos, og så sad jeg bag Bennati og kunne ikke komme frem, siger Michael Mørkøv.

Den danske hjælperytter ser frem til at holde fri nogle dage. Han skal køre Post Danmark Rundt i starten af august.

- Det er dejligt, at det er slut, men det bliver også vemodigt, at jeg ikke skal tilbage på samme arbejdsplads i morgen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip