Ærø Kommune afviser ansvar om tavshed i misbrugssag

Skrevet af admin

12/05/2015

Dagens topnyheder

Frederikshavn Kommune blev ikke orienteret om en nu 53-årig kvindes historik med tvangsfjernelser af flere børn, da hun i 2011 flyttede til Skagen fra Ærø Kommune med sin dengang otteårige datter.

Det erkender Ærø Kommune, men oplyser samtidig, at den har videregivet alle de oplysninger til Frederikshavn Kommune, som den ifølge lovgivningen var forpligtet til.

- Vi sender oplysninger vedrørende den yngste pige og de indsatser, vi har i gang. De ældste er ude af vores system, da de er andre steder henne og er voksne, siger børne- og ungechef Jes Jørgensen fra Ærø Kommune til tv2.dk.

Da pigen blev født i 2005, havde moren allerede fem børn. I årene forinden havde den daværende Ærøskøbing Kommune ifølge BT modtaget flere underretninger om kvindens omsorgssvigt af sine børn.

Sagen om et muligt misbrug af den yngste pige rulles i disse dage ud ved Retten i Hjørring, hvor parret blandt andet er tiltalt for at lade forskellige mænd voldtage pigen.

Men Ærø Kommune burde ikke havde ladet advarselslamperne blinke kraftigere over for Frederikshavn Kommune.

- Nej, der vil jeg sige, at det vi skal gøre, er, at vi skal sende oplysninger vedrørende det barn, dem under 18 år, som vi har ansvaret for og som den kommende kommune får ansvaret for. Det er det, loven tilsiger, så det er det vi gør, siger Jes Jørgensen til tv2.dk.

De påståede overgreb stoppede tilsyneladende først, da den tiårige pige blev tvangsfjernet fra moren og stedfaren, da man mente, at hjemmet var præget af en usund alkoholkultur. Efterfølgende fortalte pigen sin plejemor om forbrydelserne.

Pigens mor nægter beskyldningerne.

/ritzau/