To af landets største revisionsfirmaer slår sig sammen

Skrevet af admin

06/11/2015

Dagens topnyheder

Efter lang tids strategiske overvejelser har to af landets store revisionsvirksomheder valgt at parre sig og fusionere firmaerne.

Det oplyser Beierholm, landets femtestørste revisionsvirksomhed, i en pressemeddelelse. Beierholm skal lægges sammen med RSM Plus, der er det sjettestørste revisionshus i Danmark.

Med fusionen får virksomheden, der fremover skal hedde Beierholm, 850 medarbejdere på 24 kontorer i hele landet. Strategien er at fokusere på små og mellemstore virksomheder.

- Vi går benhårdt efter at være den mest udviklings- og opkøbsorienterede revisionsvirksomhed med solidt fokus på små og mellemstore virksomheder, siger Beierholms administrerende direktør, Kenneth Jensen.

- Sammen med RSM Plus styrker vi derfor vores position inden for revision og rådgivning til mindre og mellemstore virksomheder. Endvidere styrker vi vores internationale netværk i udlandet for vores danske kunder, siger han i pressemeddelelsen.

Sammenlægningen af de to revisionshuse sker 1. maj 2016.

Også RSM Plus ser ikke overraskende fordele i fusionen.

- Vi har længe overvejet, hvorvidt vi skulle øge størrelsen i vores virksomhed - enten ved at påbegynde et omfattende opkøb eller på anden vis få styrke til at møde fremtidens krav, siger administrerende direktør hos RSM Plus Michael Bach og fortsætter:

- Efter grundige drøftelser med Beierholms ledelse, hvor vi ser, at vores virksomheders idégrundlag og forretningsmodel i stort omfang ligner hinanden, blev det vores konklusion, at vi hurtigst og mest effektivt ville nå den ønskede udvikling ved en sammenlægning med Beierholm.

Omsætningen i 2016/2017 efter sammenlægningen ventes ifølge Beierholm at ligge på 700-750 millioner kroner. Efter fusionen vil Beierholm fortsat være det femtestørste revisionsfirma i Danmark.

/ritzau/