To af Mexicos mest eftersøgte forbrydere er fanget

Mexicanske sikkerhedsstyrker har anholdt lederne af to af landets største kriminelle organisationer. Sigtelserne mod de tilfangetagne omfatter drab, pengeafpresning, bortførelse og narkohandel.

Den vellykkede aktion fandt sted i delstaten Tamaulipas i den nordøstlige del af landet. Her blev Juan Manuel Rodríques fra Golf-kartellet og Ricardo Santillàn fra forbrydersyndikatet Los Zetas pågrebet.

Det oplyste Monte Alejandro Rubido, leder af den nationale sikkerhedstjeneste, onsdag aften.

De to anholdte står på en liste over de 13 mest eftersøgte kriminelle i delstaten. Sikkerhedsstyrker indledte i maj en offensiv i flere delstater mod de kriminelle organisationer, der tjener formuer på at forsyne Nordamerika med narkotika.

For godt en måned siden lykkedes det myndighederne at få fat i Leonor Nava, leder af Los Rojos, i den voldsprægede stat Guerrero.

Narkobossen med øgenavnet "El Tigre" (tigeren, red.) er mistænkt for at smugle stoffer ind i USA, afpresning og kidnapninger. Derudover bliver han efterforsket i forbindelse med et drab på otte militærfolk i december 2008.

Bandevold og narkokarteller har hærget Mexico i årtier. Mindst 70.000 mennesker er blevet dræbt alene i perioden 2006-2012.

Da præsident Enrique Peña Nieto overtog ledelsen af landet i december 2012, svor han, at volden ville blive reduceret, og at kampen mod narkotikasmuglere ville blive mere effektiv med mere koordinering og bedre efterretninger.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip