Afbud gør speedway-dansker til førstereserve

Speedwaykøreren Michael Jepsen Jensen rykkede tættere på en plads i VM-serien, da russeren Emil Sajfutdinov tirsdag trak sig fra alle grandprix-løb i 2014, angiveligt på grund af en skade.

Godt nok får australieren Troy Batchelor den plads blandt de 15 faste kørere, der blev ledig efter Sajfutdinov, men Jepsen Jensen rykker en tand op i hierarkiet og er nu førstereserve.

Det betyder, at han i tilfælde af et skadeafbud fra en af de faste kørere får lov at køre med i stedet.

Sajfutdinovs afbud virker en smule mystisk, eftersom skaden opstod i august sidste år.

Den dobbelte juniorverdensmester mener ifølge en pressemeddelelse ikke, at han kan komme i tilstrækkelig form til at køre med i grandprix-serien.

Ikke desto mindre forventes han at køre med i europamesterskabet SEC i år, ligesom han også er tilmeldt den lukrative Speedway Best Pairs-serie.

En forklaring kan være, at der er en betydelig økonomisk udskrivning forbundet med at deltage i VM-serien, hvor pengepræmierne ikke er særligt høje sammenlignet med, hvad man kan tjene på andre løb.

Tre danskere er blandt de faste kørere i grandprix-serien i år. Ud over sidste års VM-bronzevinder, Niels-Kristian Iversen, drejer det sig om Nicki Pedersen og Kenneth Bjerre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip