Afbudsramte KIF holder stand i 55 minutter mod Kiel

KIF Kolding København fulgte med i 55 minutter, men så gik den ikke længere mod storholdet THW Kiel.

Fem minutter før tid i Champions League-opgøret i Brøndby Hallen stod det 24-24, men de stærke gæster med Rene Toft Hansen og Rasmus Lauge på holdet trak fra til sidst og vandt 26-24.

At det overhovedet blev så spændende, var en lille sejr i sig selv for et meget amputeret KIF-mandskab, der stillede op uden de langtidsskadede Kim Andersson, Kasper Irming og Boris Schnuchel.

Playmaker Lukas Karlsson meldte fra på grund af sygdom, og desuden måtte Joachim Boldsen, Bo Spellerberg og Lasse Boesen spille med hæmmende skavanker.

Det betød, at hjemmeholdet reelt stillede uden ret megen skudkraft i bagkæden.

Bo Spellerbergs skade i mavemusklerne forhindrede ham i at stige til vejrs, Lasse Boesens dårlige arm betød, at han nøjedes med at flytte bolden rundt, og så var det ellers primært op til unge Lasse Andersson at hugge den ind udefra.

Det gjorde han nu også med stor iver og præcision med hele syv scoringer i alt.

Men der er også andre måder at lave mål på i håndbold, og i kraft af en god kontrafase og træfsikre stregspillere lykkedes det at holde trit med gæsterne langt hen ad vejen.

Det var publikum i Brøndby Hallen ikke kede af - de fleste af dem, i hvert fald. Formelt var der tale om hjemmebane, og KIF-fansene var da også klart i overtal, men 500 tyskere anført af deres ambassadør i Danmark kunne bestemt både ses og høres.

Støjniveauet blev ikke mindre efter pausen, hvor stillingen var 13-13. Men inde på banen begyndte kampen stille og roligt at smutte koldingenserne af hænde.

Kiels større bredde blev tydelig i takt med, at kræfterne svandt ind hos KIF Kolding København.

Lasse Boesen fik ikke mere spilletid, og Boldsen humpede tydeligt besværet ud på bænken, hver gang hjemmeholdet fik bolden.

I angrebet var holdet begrænset til at spille med Bo Spellerberg og Lasse Andersson i bagkæden, flankeret af to stregspillere.

Alligevel lykkedes det altså at holde spændingen intakt indtil slutfasen, men det bliver man nu engang ikke belønnet for på pointtavlen.

Resultatet betyder derfor, at det ikke længere er muligt for KIF Kolding København at slutte på førstepladsen.

Håbet om at blive nummer to afhænger i høj grad af det kommende opgør mod polske Wisla Plock på torsdag.

Kan KIF'erne hive en lige så flot præstation op af hatten med et formentlig lige så tyndt mandskab, så burde det ikke være umuligt at få et godt resultat med hjem fra Polen.

Lykkes det, vil holdet spille sig i position til den andenplads, der giver en lettere modstander og hjemmebanefordel i returkampen i ottendedelsfinalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip