Afdæmpet K-melding: Landbrugspakke er ikke en katastrofe

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) behøver formentlig ikke frygte for hverken sit politiske liv eller sin omstridte landbrugspakke. Forud for et samråd om sagen tirsdag dæmper De Konservative kritikken af landbrugspakken.

De Konservatives landbrugsordfører Rasmus Jarlov fastslår, at blå bloks mindste parti ikke anser miljøeffekten af landbrugspakken for så skadelig, at man vil blokere for den:

- Vi går efter at bringe udledningerne ned, men det er ikke sådan, at landbrugspakken banker miljøet år tilbage. Der er ikke nogen eksperter, som siger, at pakken er en katastrofe for vandmiljøet. Det er et lille bump, og derfor går vi efter at få bragt kvælstofudledningen ned, siger Rasmus Jarlov.

Han fastslår samtidig, at De Konservative ikke "vil tage landbruget som gidsel" ved at stemme imod et centralt lovforslag om landbrugspakken, L68, som torsdag skal tredjebehandles i folketingssalen.

- Vi vil tage hensyn til landmændene, som har planlagt med regelændringerne siden før jul og har indkøbt gødning efter dem, siger Rasmus Jarlov.

Han fastslår dog samtidig, at De Konservative vil kæmpe for, at der ved siden af landbrugspakken skal forhandles nogle miljøtiltag på plads, som kan dæmpe udledningen af kvælstof.

Det konservative krav skyldes, at Eva Kjer Hansen efter K's opfattelse ikke har givet et retvisende billede af miljøeffekten af landbrugspakken i de første år. En udlægning som tirsdag fik opbakning af flere forskere, der deltog i en høring på Christiansborg:

- Der sidder syv eksperter på høringen i dag siger, at det billede, der er blevet fremlagt af kvælstofudledningen ikke været retvisende.

- Vi skal have nogle yderligere initiativer, som bringer kvælstofudledningen ned. Vi har travlt, og derfor bliver der forhandlet intensivt i de kommende to døgn (frem mod afstemningen i folketingssalen torsdag, red.), siger Rasmus Jarlov.

Han vil dog ikke løftet sløret for, hvad De Konservative konkret ønsker af miljøinitiativer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip