Afgående tyrkisk minister: Erdogan bør også gå af

En korruptionsskandale med tråde langt ind i den tyrkiske regering har onsdag kostet de første hoveder i premierminister Recep Tayyip Erdogans regering.

Tre ministre har valgt at træde tilbage, og en af dem - den afgående miljøminister Erdogan Bayraktar - opfordrer sin chef til at gøre det samme.

- Jeg træder tilbage som minister og lovgiver. Jeg mener, at premierministeren også skal træde tilbage, siger Erdogan Bayraktar til den private tyrkiske tv-kanal NTV.

Interviewet skete på direkte tv, og undervejs blev interviewet afbrudt. Det vakte med det samme opstandelse på det sociale medie Twitter, hvor brugerne stod i kø med beskyldninger om censur.

Regeringskrisen har i den seneste uge spidset til i Tyrkiet.

I sidste uge anholdt tyrkisk politi tre sønner til de nu fratrådte ministre som led i en efterforskning af korruption i forbindelse med offentlige udliciteringer.

Miljøminister Erdogan Bayraktars søn er en af 24 sigtede i sagen, der blev anholdt i sidste uge. Han er ikke formelt blevet anklaget endnu og er løsladt igen, mens han venter på sin retssag.

- Der er intet i efterforskningen, der kan skade mig, eller som jeg ikke kan forklare, siger Erdogan Bayraktar og tilføjer med henvisning til de offentlige udliciteringer:

- Jeg accepterer det ikke, for størstedelen af byggeplanerne blev ifølge undersøgelses-dokumenterne udført med godkendelse af premierministeren.

Korruptionsskandalen har sendt Recep Tayyip Erdogan ud i sit værste politiske stormvejr, siden han tiltrådte som regeringschef for 11 år siden.

Premierministeren har anklaget politiets efterforskning for at være en "beskidt operation", der inkluderer bagmænd i såvel ind- som udland.

Den tyrkiske premierminister har svaret igen ved at lade flere højtstående politifolk fyre - heriblandt politichefen i Istanbul.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip