Afghanistan forhandler fred med Taliban i Pakistan

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

Højtstående afghanske politikere er onsdag rejst til Pakistan for at indlede fredsforhandlinger med Taliban, oplyser en kilde i det pakistanske udenrigsministerium til Reuters.

Mødet er det første gennembrud efter et møde i Storbritannien i oktober.

Den afghanske delegation vil ikke afsløre, hvor og hvornår et møde med Talibans næstkommanderende Mullah Abdul Ghani Baradar skal finde sted.

Mullah Abdul Ghani Baradar anses af afghanere som en nøgleperson i forhold til at genoptage fredsprocessen med Taliban.

Han har været under en slags husarrest på en hemmelig adresse i Pakistan, siden Pakistan i september lovede at løslade ham for at lette fredsprocessen.

- Det afghanske fredsråd er ankommet til Islamabad ledsaget af embedsmænd fra udenrigs- og indenrigsministeriet, siger den pakistanske kilde til Reuters.

- Dette møde følger op på det, som blev besluttet i London, og de kommer til at mødes med politikere i udenrigsministeriet og indenrigsministeriet.

Den britiske premierminister, David Cameron, var vært for et møde mellem Afghanistans præsident, Hamid Karzai, og Pakistans premierminister, Nawaz Sharif, i oktober, hvor parterne diskuterede, hvordan man kan sætte gang i fredsprocessen.

Karzai dannede det afghanske fredsråd i 2010 for at forhandle fred med Taliban.

Baradar var Talibans næstkommanderende, indtil han i 2010 blev anholdt i Pakistan.

Afghanistan har længe bedt om at få Baradar løsladt, og hans tilbageholdelse i Pakistan har været kilde til spændinger.

/ritzau/Reuters