Afghanistans hær anklages for drab på kvinder og børn

I forbindelse med nytåret, hvor den afghanske hær har overtaget alle kampopgaver fra den internationale styrke, anklages soldater i hæren for at have bombet et bryllup og dræbt 17 kvinder og børn.

Afghanske embedsmænd siger, at beskydningen af bryllupsselskabet i den urolige provins Helmand var en fejl, og at de skyldige vil blive draget til ansvar.

Angrebet fandt sted nytårsaftensdag, dagen før præsident Ashraf Ghani ved en ceremoni markerede, at Afghanistan overtager alle kampopgaver i landet fra Nato.

- Soldaterne affyrede flere morterer mod bryllupsselskabet, efter at militante i det samme område angreb en bevæbnet stilling, siger Helmands viceguvernør.

- De afghanske soldater, der beskyldes for morterbeskydningen, er blevet overgivet til en militærdomstol, forklarer han.

Optrinnet fandt sted i distriktet Sangin, og ifølge nogle øjenvidner blev der affyret to granater mod bryllupsgæsterne. Tilsyneladende fordi bryllupsgæsterne havde skudt op i luften for at fejre brudeparret.

En granat ramte et værelse, hvor de kvindelige gæster var forsamlet med deres børn.

Taliban udsendte nytårsdag en erklæring, hvori det hed, at hæren stod bag angrebet.

Den internationale styrke i Afghanistan har med udgangen af 2014 trukket sine kampstyrker ud af Afghanistan og formelt indstillet 13 års krig.

Men tilbage bliver 17.000 udenlandske soldater, de fleste fra USA, som skal træne og rådgive den afghanske hær. Også Danmark deltager i det arbejde.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip