Afghansk politi forveksler truede fugle og terrorbomber

Afghansk politi skød en truet fugl ned i den tro, at den blev anvendt af terrorister. De skød fuglen - en østlig kravetrappe - da de så, at den var forsynet med en antenne på ryggen.

Men det viste sig, at det var forskere, som havde anbragt antenne på fuglen, der blev dræbt i Faryab-provinsen, da den svævede over en vejspærring i et område, der er kendt som et tilholdssted for Taliban.

Politifolkene troede, at fuglen var blevet trænet til bombeangreb.

- Den eksploderede, da den blev skudt, siger den lokale politichef, Abdul Nabi Ilham.

Men det hele var en sørgelig fejltagelse.

- Det var en østlig kravetrappe forsynet med en sender i forbindelse med et forskningsprojekt, siger Anders Wirdheim fra Sveriges ornitologiske forening, SOF.

- Det ville i øvrigt ikke kunne lade sig gøre at træne en kravetrappe på en måde. Det ville være idiotisk, siger han.

I en videooptagelse fra det amerikanske tv-selskab NBC kan fuglens ses med senderen fastspændt på ryggen. På senderen er der opgivet adressen på den organisation, som har forsynet fuglen med senderen.

Kravetrappen er stærkt truet og forskerne ville øge deres viden om artens færden.

Fugle forsynet med sendere er tidligere blevet skudt ned under konflikter - blandt andet i Sudan, hvor en grib blev mistænkt for at være israelsk spion.

/ritzau/TT

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip