Afgørelse: FCK diskriminerede fans før CL-kamp

Det var i strid med loven om etnisk ligebehandling, at FC København sidste efterår annullerede billetter, som var solgt til fodboldtilhængere med udenlandsk klingende navne.

Sagen opstod forbindelse med Champions League-kampen i Parken mod den tyrkiske klub Galatasaray, hvor FCK per e-mail valgte at annullere billetter købt til hjemmeholdets tilskuerafsnit af tilhængere med ikke-danske navne.

En række af de berørte valgte derefter at klage over behandlingen, og nu har Ligebehandlingsnævnet afgjort, at der var tale om "indirekte diskrimination på grund af etnisk oprindelse".

Ifølge FC København var der sikkerhedsmæssige årsager til annulleringen af billetter. Man ville undgå, at herboende fans af Galatasaray mængede sig med FCK-tilhængere på tribunerne.

Ligebehandlingsnævnet vurderer, at de annullerede billetter "var objektivt begrundet i et sagligt formål", men at midlerne ikke var hensigtsmæssige.

I FC København udtrykker man tilfredshed over, at nævnet kunne se formålet med klubbens handling.

- Vi er godt tilfredse med afgørelsen, for vi synes jo, den til fulde anerkender, at den midlertidige annullering af billetter og efterfølgende kontakt til en stor del af vores kunder var nødvendig for at kunne opretholde sikkerhedsniveauet til kampe med så stor opmærksomhed og efterspørgsel, siger presse- og kommunikationschef Christian Wolny.

Hvordan klubben vil forholde sig i lignende tilfælde fremover, ligger endnu ikke fast.

- Vi lytter altid gerne til input – også fra Ligebehandlingsnævnet, vores gæster og andre, der kan byde ind med konstruktive vinkler. Og tager jævnligt ting til efterretning på mange områder i forhold til, hvordan vi gør tingene.

- Men generelt vil sikkerheden for alle vores gæster i Telia Parken altid have højeste prioritet for os, og den vil vi aldrig gå på kompromis med, siger Christian Wolny

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip