Afhoppet socialdemokrat: S svigter integrationen

Skrevet af admin

20/01/2016

Mest læste i dag

For meget Dansk Folkeparti og for meget samarbejde med Venstre-regeringen om udlændingepolitikken har fået Mads Holdgaard fra Faaborg-Midtfyn Kommune til at skifte Socialdemokraterne ud med Alternativet.

Han kan ikke længere genkende Socialdemokraterne, siger han. Partiet svigter integrationen ved at hoppe med på den førte asylpolitik.

- Socialdemokraternes linje er gået over stregen. Den fører ikke til en solid integration, og jeg er også uenig i den måde, partiet retorisk kommunikerer det her ud på. Man siger næsten, at velfærdsstaten er i forfald på grund af asylansøgere.

- Det er ikke okay. Hvis døden skal have en årsag, så er det ikke asylansøgere, der er årsag til, at velfærdsstaten er under pres. Det er uartigt at modtage folk i nød, som kommer med et råb om hjælp, på denne måde, siger Holdgaard til Ritzau.

Han er især fortørnet over, at Socialdemokraterne står inde for asylstramninger, som gør, at der går tre år, inden man kan familiesammenføres, og at man indfører muligheden for at konfiskere værdigenstande på over 10.000 kroner.

Både før og efter, at Mette Frederiksen sidste sommer blev ny S-formand, har partiets retning i udlændingepolitikken været forkert, mener Holdgaard.

Han vil derfor ikke udelukkende give Mette Frederiksen skylden for sit partihop.

- Måske er det noget taktisk. Det er måske det, der skal til, for at genvinde statsministerposten. Men så er det på bekostning af nogle gode værdier, siger han.

Den seneste måned har tre folkevalgte forladt regeringspartiet Venstre til fordel for De Radikale - også på grund af den førte asylpolitik. Det mest prominente navn er europaparlamentarikeren Jens Rohde.

Med Holdgaards partiskifte er Alternativet repræsenteret i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

/ritzau/