Aflivet giraf skaber vrede: Dødstrusler til zoo-direktør

Sagen om girafungen Marius, som blev aflivet i formiddags, har udløst stor vrede i befolkningen, som har rettet deres frustrationer mod København Zoo's direktør. Fra flere sider kæmpede man mod Marius' dødsdom.

Det skriver DR.

I de sidste par dage er det væltet frem med Facebook-sider med navne som "Marius Giraffen", "Red Giraffen Marius" og "Giraffen Marius. Skal ikke aflives". Fælles for alle siderne er, at de er voldsomt imod den behandling og skæbne, som den halvandet år gamle giraf fra København Zoo, blev udsat for.

LÆS OGSÅ: Giraffen Marius er nu aflivet 

"Prøv at se de søde øjne og det kære ansigt kan man virkelig nænne at slå den ihjel. føj hvor jeg hader de folk, der vil slå sådan et stakkels dyr ihjel som intet fejler, jeg får så ondt i mit hjerte", skriver en kvinde på Facebooksiden Marius Giraffen.

Bengt Holst, videnskabelig direktør i Københavns Zoo, har fået vreden at føle fra Marius' forkæmpere.

LÆS OGSÅ: Nu skriver australske medier også om giraffen Marius

- Jeg er blevet slået ihjel mange gange i løbet af i aftes og i nat, siger Bengt Holst om de mange dødstrusler, han har modtaget i det seneste døgn, til DR og tilføjer:

- Det er kørt noget op i en spids det her.

Forleden kom det frem, at på trods af Marius er en sund giraf, skal han aflives på grund af pladsproblemer i Københavns Zoo. Og Marius kan ikke sendes videre til andre zoologiske haver, fordi man ikke kan blande underracer af giraffer.
 

 

Dagens Gossip