Aflyste færgeafgange fører til køkaos på Lolland

Trykket fra tusindvis af bilister, der gerne vil med Rødby-Puttgarden-færgen til Tyskland har på det nærmeste sendt det sydlige Lolland i undtagelsestilstand.

Det fortæller vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Ehm Christensen, til Ritzau.

- Vi har vanvittigt travlt nede ved Rødby. Jeg har tilkaldt masser af personale, men det er stadig fuldstændigt kaotisk dernede.

Færgerne holdt op med at sejle, da en bordershop fredag eftermiddag rev sig løs i havnen i Puttgarden. Sejladsen blev først genoptaget klokken 09.15 lørdag, og det har medført flaskehalsproblemer omkring Rødby.

- Det gør, at vi har tusinder af biler holdende hulter til bulter dernede. Vi har haft biler holdende helt op til Holeby, så det svarer til en kø på 10-15 kilometer på motorvejen. Derudover er alle landevejene propfyldte, og selve byen Rødby er helt lukket til af biler.

- Mit råd til folk er, at de skal holde sig langt væk. Hvis jeg skulle til Tyskland og handle ind i dag, så ville jeg køre over Fyn, fortæller Ehm Christensen.

Han oplyser, at Scandlines lørdag indsætter tre ekstrafærger for at tage toppen af køtrykket.

- Men alligevel regner vi med, at det først er i løbet af i aften, at situationen er afviklet, lyder det fra vagtchefen,

/ritzau/

 

Dagens Gossip