Afslørede ulovligt slagteri: - Jeg mindes ikke at have set noget så slemt

Et besøg i et andet ærinde på havnen i Skive endte med at lede to medarbejdere fra Fødevarestyrelsens Rejsehold på sporet af et mildest talt uhumsk og ulovligt slagteri i Spøttrup lidt uden for Skive. 

- Jeg mindes ikke at have set noget så slemt før, fortæller Søren Kristensen fra Fødevarestyrelsen til dagens.dk.

De to medarbejdere var faldet i snak med et par borgere på havnen i Skive, der fortalte om noget kød, de havde købt. Da de blev gået på klingen, fortalte de, at de havde købt det af en mand i Spøttrup.

Læs også: Aldi solgte halal-kød til muslimer - der var bare et problem

Søren Kristensen og kollegaen valgte at aflægge den pågældende mand i Spøttrup et besøg for at spørge ind til det kød, de var stødt på nede på havnen i Skive. 

- Han nægtede at have solgt kød. Men da vi havde vidner, der havde købt kød af ham, indrømmede han, at han havde solg noget, men at det var noget han oprindelig havde købt i et supermarked, fortæller Søren Kristensen til dagens.dk.

Den forklaring købte de to kontrollanter dog ikke, og da de tjekkede mandens lade, mødte der dem et klamt syn. 

- Der hang en okse fra loftet, som vi spurgte ind til. Han forklarede, at den ikke kunne rejse sig op, og at dyrlægen havde krævet, at den skulle nødslagtes, hvorefter han skulle skaffe sig forsvarligt af med kadaveret. 

- Han havde konstateret, at den også havde fået liggesår, og efter at have skudt den med en boltpistol kunne han se, at der løb betændelsesfyldt materie ud af den, da han skar den i benet. Det skar han væk og smed i en tønde, men da han løb tør for plads, valgte han at smide resten på marken, hvor andre dyr kan spise det og blive syge af det, siger Søren Kristensen, der næsten lyder forundret over, hvor mange ulovlige forhold de kunne notere manden for. 

Læs også: Oste tilbagekaldes efter fund af salmonella

- Hvad værre var, så havde han taget noget af køden med ned på havnen for at grille det. Han sagde selv, at han ikke mente, at der var nogen, der havde spist af det - men der hang kun bagenden af oksen i laden, og vi kunne samle en hel okse af de dele, vi fandt, siger Søren Kristensen. 

Den uhumske slagter forsikrede dog de to kontrollanter om, at han sagtens kunne spise kødet, når bare han fik skåret det mug og råd væk, der sad på det. Og det kunne kontrollanterne ikke forbyde ham i. 

Hjemmeslagteren endte op med bøder for 50.000 kroner, der blandt andet dækkede den manglende hygiejne i laden, hvor der var en hund og en kat, fuglelort, en olietønde ved siden af kødet og en åben ladedør, der nærmest inviterede skadedyr ind til kødet. 

Læs også: Dine gamle videobånd kan være en formue værd

Derudover blev han straffet for at have smidt det dårlige kød på marken, samt en for at drive ulovligt slagteri, og sidst men ikke mindst så vankede der også en bøde for det kød, kontrollanterne fandt ned på havnen. 

Og sagen ærgrer Søren Kristensen, fordi rejseholdet støder på langt færre ulovlige slagterier end tidligere, men at en sag som denne her giver et indtryk af det modsatte. 

- Der er heldigvis en faldende tendens i anmeldelser og i grovheden af sagerne. Og det var særdeles godt, at vi fik stoppet det her, så vi kan få advaret forbrugerne mod at indtage noget af det kød, den pågældende har solgt, siger Søren Kristensen, der opfordrer alle til at smide kødet ud, hvis de har købt noget. 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip