Afslørende undersøgelse: Dette danske supermarked har den klammeste frugt og grønt

Skrevet af Sol Stoffregen

16/11/2014

Dagens topnyheder

Du kender det alt for godt, hvis du ikke er opmærksom, når du køber ind, kommer du hjem med rådne gulerødder eller fluebesatte, mugne vindruer. Men nogle supermarkeder har bedre tjek på friskheden på deres grøntsager og frugter.

En stikprøveundersøgelse af netop frugt og grønt viser, at i otte ud af ni Netto'er over hele landet, er der dårlige varer på hylderne. De mange fundne rådne frugter og grøntsager i Netto sender discountbutikken ned på en sidsteplads af de ni undersøgte supermarkeder (Irma, Kvicky, Føtex, SuperBrugsen, Aldi, Fakta, Rema1000 og Lidl). Det skriver Søndagsavisen.

Læs også: Sushi-test afslører restauranters fiske-fusk: Lav kvaliet til høje priser

Bag undersøgelsen, som er foretaget den 24. oktober i 79 supermarkeder hos ni supermarkedskæder, står Søndagsavisen, der har kigget efter rod i butikkerne, datooverskredne varer og altså mugne/rådne varer i frugt- og grøntafdelingen.

Pressechef i Netto, Mads Hvidtved Grand, er ærgerlig over resultatet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Der kan vi forbedre os. Det arbejder vi allerede med, og derfor får vi også leveret frisk frugt og grønt syv dage om ugen. Det er heller ikke noget, der bliver værre ifølge vores egne undersøgelser, tværtimod, siger Mads Hvidtved Grand til Søndagsavisen.

Undersøgelsens artige dreng i klassen er Irma, som indtager en førsteplads, eftersom Søndagsavisen næsten ingen dårlige frugter eller grøntsager fandt.