Afsløret i interview: Her er de 2 ord Putin nægter i sine taler

16/11/2023 11:06

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
De to ord som Putin nægter i sine taler er afsløret i et hudløst ærligt interview.

Mest læste i dag

Tilbage i 2001 blev Abbas Gallyanov tilbudt jobbet som taleskriver for den russiske diktator Vladimir Putin. Den dengang 29-årige nyuddannede sagde straks ja til tilbuddet.

Men efter nogle år i Kreml flygtede han dog fra Rusland, da hans familie blev truet på grund af hans stigende kritiske holdning til det russiske regime.

Og nu afslører Abbas Gallyanov opsigtsvækkende detaljer om Putins personlighed i et eksklusivt interview med Svenska Dagbladet.

Hadet til to ord

Abbas Gallyanov beskriver Putin som en kompetent, rationel og logisk tænker, på linje med en dygtig administrerende direktør. Han fandt det forholdsvis ligetil at skrive taler for Putin, hvor visse ord som stabilitet og tradition var essentielle.

Men andre ord, især 'forandring' og 'rettigheder', var nærmest forbudt i Putins taler:

"Putin hadede og hader stadig disse ord. Nogle gange kan han stadig bruge dem som en måde at forsøge at narre folk på", siger Abbas Gallyanov til mediet.

Abbas Gallyanov lagde heller ikke skjul på, hvordan den engang respekterede mand, han kendte, pludselig har forvandlet sig til en kynisk massemorder.

Han afviser også teorien om, at Putin drives af et ønske om at genoplive Sovjetunionen, idet han siger, at diktatoren ikke bekymrer sig om det. Ifølge den tidligere taleskriver handler alt udelukkende om at klamre sig til magten.

Abbas Gallyanov er en af flere tidligere Kreml-ansatte, der offentligt har delt deres vidnesbyrd om, hvad der sker i Moskvas inderkreds efter invasionen af Ukraine. En anden er Gleb Karakulov, der arbejdede som officer i Putins sikkerhedsstyrke FSO i 13 år.

Forandret i 2009

Han talte tidligere i år til svenske medier og afslørede, at diktatoren forandrede sig i 2009 og udviklede en form for paranoia:

"Al mad bliver inspiceret og testet af en særlig gruppe. Brandmænd og ingeniører ledsager ham på ture for at inspicere alle lokaler," fortalte Gleb Karakulov.

Ifølge Karakulov bruger den russiske leder slet ikke internettet og modtager kun information fra sin inderkreds, hvilket resulterer i, at han lever i et informationsvakuum.

Tidligere livvagter, som Vitalyj Berizjaty, er også trådt frem med vidnesbyrd om Putin. Berizjaty udtaler, at Putins frygt strækker sig helt til badeværelset, da han ikke engang håndterer sit eget tøjvask, og kampdykkere sikrer sikkerheden uden for præsidentens feriebolig:

"Han frygter så meget for sit liv," løftede Berizjaty blandt andet sløret for i september ifølge The Telegraph, med henvisning til et interview med den uafhængige russiske tv-station TV Rain.