Hemmelighedsfuld Putin 'lukker døren' forud for valget i Rusland

14/11/2023 21:00

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den hemmelighedsfulde Putin 'lukker døren' forud for valget i Rusland.

Mest læste i dag

I Rusland har præsident Vladimir Putin godkendt ændringer i lovgivningen omkring præsidentvalg, hvilket sætter nye begrænsninger for mediedækningen.

Dette sker forud for valget i marts, hvor Putin, der har regeret Rusland i de sidste 24 år, forventes at søge endnu en seksårig periode.

Det er angiveligt kun journalister, der er ansat på kontrakt af registrerede mediehuse, vil få lov til at dække valgkommissionens møder.

Det skriver Associated Press ifølge Hindustan Times.

Desuden vil enhver dækning af valgkommissionens handlinger på militærbaser eller i områder under krigsret uden forudgående tilladelse fra regionale og militære myndigheder være forbudt.

Den 71-årige præsident har endnu ikke erklæret, om han vil stille op, idet han har udtalt, at han først vil løfte sløret for dette, efter at parlamentet formelt har fastsat valgdatoen.

Ændringer kommer i kølvandet på en tid, hvor Rusland fortsætter sin nedlukning af oppositionen og informationsstrømmen. Tidligere har landet forbudt en række websteder og tjenester, herunder Facebook og Instagram, skønt mange bruger VPN for at omgå blokeringen.

Disse restriktioner rejser spørgsmål om mediernes frihed og gennemsigtigheden af det kommende valg i Rusland. Ved at begrænse adgangen for uafhængige journalister og kontrollere informationsstrømmen, tegner Putin et billede af et Rusland, hvor kontrol og begrænsning af ytringsfriheden synes at være en stigende tendens.