Afsløret: Så lang tid troede Putin at krigen ville vare

Foto: Shutterstock

Nye dokumenter afslører, at man fra russisk side forventede en særdeles kort affære i Ukraine.

Krigen i Ukraine har varet lidt mere end 9 måneder. Det er lang tid, og en slutdato er formentlig heller ikke lige rundt om hjørnet - desværre.

Flere eksperter har gentagne gange påpeget, at krigens længde har overrasket Rusland, som havde regnet med noget helt andet. Men hvad havde Rusland egentlig af forventninger?

Læs også

Eksklusivt steakhouse fik uventede gæster midt i den travle periode: Dette var årsagen

Det har en britisk forsvars- og sikkerhedspolitisk tænketank måske svaret på. Royal United Services Institute for Defense and Security Studies (RUSI) kan nemlig afsløre detaljer fra den russiske præ-invasionsplan for Ukraine, som tænketanken er kommet i besiddelse af, skriver Sky News.

Dokumenterne er angiveligt underskrevet af Vladimir Putin selv. Disse dokumenter siger, at Rusland havde planlagt at overtage Ukraine på 10 dage, hvor man så ville annektere hele landet i august måned.

Som du ved, så er det langt fra gået sådan. RUSI fortæller desuden at det kun var en ret så lille del af de russiske embedsmænd, som var klar over den fulde plan for invasionen.

Vicechefer for afdelinger inden for det russiske militær var uvidende om planen om at invadere og besætte Ukraine indtil få dage før invasionen begyndte, og taktiske militærenheder modtog først ordrer timer før invasionen skulle begynde.

Dokumenterne afslører også, at Rusland planlagde at erobre Ukraines kraftværker, flyvepladser, vandforsyninger, centralbanken og parlamentet.

Sidst, men ikke mindst, så skulle russiske specialstyrker have fået til opgave at dræbe toppen af den ukrainske ledelse.

Ud fra disse dokumenter, så er planen ikke gået som forventet - langt fra endda.

Læs også

Philine Roepstorff smider kludene: Overlader næsten intet til fantasien

 

 

Dagens Gossip