Afsløring: De vinder kronsprinsparrets priser

To danske kunstnere kan se frem til at blive hædret med glitter og glamour.

Det sker, når kronprinsparret uddeler deres to Stjernedrys-priser lørdag den 3. oktober.

Allerede nu er vinderne af priserne blevet offentliggjort, og de to kreative danskere, der kan se frem til at modtage den flotte pris, er designeren Mark Tan og billedkunstneren Amalie Smith. Det afsløres nu i en pressemeddelelse.

Ud over hæderen modtager de begge 50.000 kroner.

Designeren Mark Tan klædte blandt anden tv-baronessen Caroline Fleming på, da hun for nyligt fejrede sin 40-års fødselsdag på Valdemars Slot. Han modtager prisen for sit cool, klassiske og innovative design og hans fokus på bæredygtighed.

Forfatteren og billedkunstneren Amalie Smith hædres ifølge pressemeddelelsen for "at kombinere en stærk intellektuel refleksion omkring æstetik, sprog og liv med en inderlig og rørende stemme i sine værker".

Uddelingen af kronprinsparrets priser afholdes lørdag den 3. oktober på Kulturværftet i Helsingør. Prisoverrækkelsen sendes direkte på DR1 klokken 20.00, og værterne er Kåre Quist og Stéphanie Surrugue.

Ud over Stjernedrys-priserne uddeles også Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris. Vinderne afsløres først under showet, og modtagerne kan begge se frem til at få tildelt 500.000 kroner.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip