Afsløring: Det her spiser tynde mennesker til morgenmad

Skrevet af Sol Stoffregen

05/01/2016

Mest læste i dag

Din mor eller skolelærer har helt sikkert belært dig om, at morgenmad er uhyre vigtigt, for at få en god dag. Dagens første måltid skal være både sundt, nærende og mættende. 

Men hvordan stabler du den rette morgenmenu på benene og holder figuren slank?

Læs også: Snedig far opkalder datter efter fodboldklub: Mor opdager det først to år efter

Det spørgmål har forskere fra Cornell Food and Brand Lab undersøgt ved at udspørge 150 tynde mennesker (defineret som folk, der ikke har problemer med vægten), om hvad de spiser til morgenmad.

De syv hyppigste ting at finde på deltagernes morgenmenu var:
- Frugt og grøntsager svarede 51%.
- Mejeriprodukter svarede 41%.
- Kolde kornprodukter (cereal) eller musli svarede 33%.
- Brød svarede 32%.
- Æg svarede 31%.
- Varme kornprodukter (cereal) svarede 29%.
- Kaffe svarede 26%.   

Forskerne beskriver udvalget som meget almindeligt, dog var de overraskede over, at hele 31 procent nævnte æg.

- Som vi ved, er en proteinfyldt morgenmad forbundet med øget daglang mæthed og kan dermed bidrage til vellykket vægtkontrol, udtaler hovedforfatteren bag undersøgelsen Anne-Leena Vuorinen, som påpeger, at dette studie er et pilotstudie med få deltagere og derfor har sine begrænsninger.

Læs også: Syv ting forældre lod børn gøre i 70'erne: Nu kunne vi ikke drømme om at gøre det samme

Selvom man skulle tro, at der var vægtmæssige fordele i at droppe morgenmaden, så var det kun 4% af deltagerme, der ikke spiste morgenmad.
   
Det er meningen, at forskerne skal lave flere og mere detaljerede undersøgelser med samme fokus, hvor morgenmadsportionernes størrelse og kalorieindhold vil blive kortlagt.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: