Afsløring: Her er værterne til årets Reumert

Når de eftertragtede Reumert-statuetter skal uddeles søndag den 12. juni, bliver det Rasmus Botoft, Bodil Jørgensen og Nikolaj Stokholm, der står i spidsen for hyldesten og fejringen af dansk scenekunst.

Botoft vil sammen med komikeren Nikolaj Stokholm guide publikum gennem aftenen, som "vil være fyldt med magi, poesi og komik", mens den folkekære skuespillerinde Bodil Jørgensen vil overrække de flotte statuetter og juryens rosende begrundelser.

Det afslører Bikubenfonden, der indstiftede Reumert-prisen i 1998, i en pressemeddelelse, mens Rasmus Botoft tilføjer, at han glæder sig til den spektakulære aften, som vil blive fyldt med magi og overraskelser.

- Vi har gjort os umage med at sammensætte et flot hold af dygtige mennesker til årets Reumert 2016, fortæller stjernen fra "Rytteriet" og fortsætter:

- Med udgangspunkt i det store tomme rum, hvor alt kan ske, er det vores ydmyge ambition at hylde teatret og scenekunsten, så fladskærmene gløder og græder hjemme i stuerne, og Operaen lyser op. Vi kan slet ikke vente, jubler han.

- Det er i teatrets magiske mørke, vores drømme kan forløses. Barndommens tabte poesi kan genoplives. Håbet genvindes. Stedet, hvor vi kan grine, så der ikke er et øje tørt. Scenens rum er stedet, hvor vores smerte og vores sorg kan få luft, og vores sår heles.

Sidste år modtog Karen-Lise Mynster prisen for årets kvindelige hovedrolle, mens Olaf Johannessen nappede statuetten for årets mandelige hovedrolle. Årets forestilling blev "Beton" opsat på Aalborg Teater.

Årets Reumert finder sted i Operaen i København søndag den 12. juni klokken 20, og festlighederne transmitteres direkte på DRK.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip