Afsløring: Paven var udsmider på natklub

Igennem længere tid har der floreret rygter om, at Pave Francis har en kulørt fortid som udsmider på en natklub i Argentina. Nu bekræfter paven selv historien.

I et interview med den vatikanske avis L'Osservatore Romano afslører den katolske kirkes nuværende overhoved, at han har haft flere specielle job, inden han blev pave.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Det mest spetakulære job må være dengang, hvor paven stadig gik under sit fødenavn Jorge Bergoglio, og han arbejdede på en argentinsk natklub. Her var hans opgave at holde ro og orden blandt gæsterne via sin titel som udsmider. Det skriver TV2.

Under interviewet kom det også frem, at den 76-årige pave har erfaring med at svinge en gulvmoppe. Han har nemlig også været gulvvasker. Men pave Francis har også haft sin gang på universitetet, hvor han har undervist i litteratur og psykologi - og sågar hjulpet til i et laboratorium.

LÆS OGSÅ: Paven: Jeg er en synder

Paven selv mener, at den brede vifte af job har gjort ham i stand til at tale med mange forskellige folk.

Trangen til at arbejde om natten - ligesom paven gjorde tidligere som udsmider - er der stadig. Pavens personlige politi, Schweitzergarder, har bekræftet, at Francis sniger sig ud om natten, iklædt almindeligt præstetøj, for at hjælpe de hjemløse, skriver Huffington Post.

 

Dagens Gossip