Afsporet fragtfly generer flytrafikken i Billund

Mange flypassagerer har søndag fået generet deres rejseplaner, efter at et fragtfly søndag morgen kørte af landingsbanen i Billund Lufthavn.

- Her i morges mellem klokken otte og halv ni var der et større fragtfly, der under en vending fik næsehjulet uden for landingsbanen, så det har sat sig fast, siger Rene Høgh, der er driftschef i lufthavnen.

- Det har betydet, at primært vores ankomster er blevet aflyst eller omdirigeret. En del afgange har været i stand til at tage af sted. Det har været op til de enkelte selskaber at vurdere, om der var plads nok til at lette, siger han.

Driftschefen opfordrer flyrejsende til at holde øje med den løbende udvikling på lufthavnens og selskabernes hjemmesider.

- De fleste selskaber har forsinket deres flyvninger. Det allerbedste er at følge med på hjemmesiderne for at holde sig opdateret, siger driftschefen.

Lige nu er meldingen, at det afsporede fly skulle være fjernet klokken 14.

- Der er fuld gang i at få den trukket fri. Men som sagt er det et større fragtfly, så vi har været nødt til at få ekstern hjælp. Status er, at de arbejder på højtryk med det, siger Rene Høgh.

/ritzau/

 

Dagens Gossip