Afvisning: Ryanair forlod møde med fagforbund efter 8 min

Det tog kun otte minutter. Så havde det irske flyselskab Ryanair besluttet sig for, at de havde hørt nok på Serviceforbundet.

De to parter mødtes onsdag formiddag, efter Serviceforbundets ønske, for at forsøge at finde hinanden i den månedlange strid, der har været mellem dem, siden Ryanair afviste at tegne en overenskomst på sine danske flyvninger.

- Vi har haft mødet. Det tog otte minutter og var en total afvisning fra Ryanairs side, siger John Dybart, formand for Serviceforbundet.

Forud for mødet havde fagbevægelsen meldt ud, at deres krav til flyselskabet var, at de skulle tegne overenskomst.

Skete det ville fagbevægelsen afblæse den varslede sympatikonflikt, der i realiteten vil umuliggøre alle flyvninger for selskabet.

Men det tilbud afviste Ryanair blankt.

- Det var det samme udkast, som jeg også havde med på et møde i London 20. februar, og jeg fik ikke engang lejlighed til at dele det rundt, siger John Dybart om det udkast til en overenskomst, han ville have delt ud til mødet.

Nu er fagbevægelsen så endnu engang gået i tænkeboks om en truende konflikt, og det selvom de inden mødet meddelte, at en afvisning fra Ryanairs side nu ville udløse konflikt i hele landet og ikke blot København.

Det betyder, at en konflikt kan omfatte ikke bare Københavns Lufthavn i Kastrup, men også lufthavnene i Billund og Tirstrup.

- Jeg kan ikke forstå, at man er så ligeglad og arrogant over for det danske arbejdsmarked og den danske model, som arbejdsgivere lever efter og har gjort det i 100 år, siger John Dybart efter mødet til Ritzau.

Eftersom parterne stadig strides, ser det dermed ud til, at Ryanair holder fast i den planlagte lukning af deres flybase i København 14. juli.

Den danske fagbevægelse har tidligere meddelt, at de engagerer sig i sympatiblokader mod Ryanairs fly fra 18. juli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip