AG København tilbød AaB Håndbold penge i 2011

19/06/2014 10:35

admin

Nyheder

Mest læste i dag

I sidste uge kom det frem, at Bjerringbro-Silkeborg (BSV) betalte Sønderjyskes håndboldherrer 15.000 kroner for at vinde den sidste kamp i den forgangne sæsons grundspil.

Episoden skabte meget debat, og sagen er i øjeblikket oppe at vende i Danmarks Idrætsforbund DIF's matchfixingsekretariat.

Men en endnu større sag kunne være blevet en realitet, hvis Jesper "Kasi" Nielsen havde fået held med at betale AaB Håndbold (i dag Aalborg Håndbold, red.) penge for at vinde en kamp i slutspillet over Nordsjælland Håndbold i 2011.

BT erfarer fra flere centrale kilder, at AaB blev tilbudt 50.000 kroner som ekstra motivation for at besejre Nordsjælland.

Nordjyderne takkede nej til tilbuddet, bekræfter den daværende AaB-træner Peter Bredsdorff-Larsen, som dengang holdt et møde om sagen med klubbens direktør Jan Larsen.

- Nu du siger det, kan jeg godt huske, der var en episode med AG København før Nordsjælland-kampen. Jan Larsen og jeg tog et møde om det, og vi var selvfølgelig enige om, at det ikke var noget, vi skulle deltage i.

- Jeg kan ikke huske beløbet, og det var ikke noget, jeg lagde alverden i, for det var jo bare endnu en ting med, at Kasi-Jesper troede, han kunne købe sig til alt, siger Peter Bredsdorff-Larsen til BT.

AaB vandt alligevel kampen 28-23 over Nordsjælland. Jan Larsen, som i dag er direktør i Aalborg Håndbold, bekræfter ligeledes, at han fik sat en stopper for pengegaven.

- Jeg vil ikke benægte, at der har været en situation, hvor der var ved at opstå et eller andet. Men det nåede aldrig dertil, for det vil jeg på ingen måde acceptere. Jeg fik forklaret alle, at det vil vi ikke deltage i, siger Jan Larsen til avisen.

Den tidligere direktør i AGK, Søren Colding, afviser anklagerne via en mail til BT gennem sin kommunikationsdirektør i Jesper Nielsens firma Endless, hvor han nu arbejder. AGK gik konkurs i august 2012.

/ritzau/