AGF har ondt i økonomien - 18 millioner i underskud

AGF taber stadig penge. Selskabet bag fodboldklubben, Aarhus Elite A/S, har som forventet et stort underskud på 18,7 millioner kroner.

Det fremgår af årsrapporten, der løber fra perioden 1. juli 2013 til 30. juni 2014. I 2012/13 var underskuddet "kun" på 6,5 millioner kroner.

- Underskuddet, der er utilfredsstillende, skyldes primært den historisk dårlige sportslige forårssæson, herunder de organisatoriske ændringer, der har været en følge heraf, skriver Aarhus Elite A/S i en pressemeddelelse.

En anden væsentlig årsag til det markant dårligere resultat i forhold til året før er transferaktiviteterne i AGF.

- I 2013/14 er der ikke realiseret transfer i nævneværdig grad grundet manglende efterspørgsel på spillere, hvilket igen skyldes manglende individuelle præstationer og de generelt skuffende sportslige resultater, oplyser selskabet.

Trods de manglende sportslige resultater er omsætningen steget fra 106,1 millioner kroner til 108,2 millioner kroner. Sponsorindtægterne er steget fra 42 millioner til 46,6 millioner. Til gengæld er tv-indtægter og merchandise-indtægter faldet.

Aarhus Elite A/S vurderer, at AGF’s nedrykning fra Superligaen medfører et samlet tab af indtægter på 20-25 millioner kroner.

I det kommende regnskabsår forventer selskabet af samme grund et underskud i størrelsesordenen 24-27 millioner kroner.

- Det er naturligvis yderst bedrøveligt, at AGF i maj måtte se i øjnene, at nedrykningen var en realitet.

- De sportslige resultater har i markant grad påvirket det netop afsluttede årsregnskab og vil desværre få endnu større påvirkning i det kommende år, siger bestyrelsesformand Lars Fournais.

Målet for AGF er oprykning til Superligaen i sommeren 2015, hvilket der arbejdes målrettet på i denne sæson.

- En stærkt fornyet spillertrup med både talent og erfaring, såvel som en kompetent og erfaren sportslig ledelse anført af cheftræner Morten Wieghorst, fokuserer stærkt på målet, lyder det fra AGF.

/ritzau/

 

Dagens Gossip