AGF jagter sejr over Silkeborg i pokalturneringen

Kun sejr tæller, når AGF tirsdag gæster Silkeborg IF fra 1. division i DBU Pokalens tredje runde.

- Vi vil gerne videre. Det er vores mål, og det er på mange måder godt, at pokalkampen kommer hurtigt ovenpå vores nederlag til Sønderjyske, hvor vi følte, at vi skulle have haft mere ud af kampen resultatmæssigt, siger AGF's cheftræner, Morten Wieghorst, til klubbens hjemmeside.

AGF har ikke lagt skjul på, at man gerne vil langt i pokalturneringen, og at gode spillemæssige takter også skal resultere i point. Selv om aarhusianerne gjorde det af med Kjellerup IF, som blev besejret 8-1 i den seneste runde, så har AGF ikke vundet længe i Alka Superligaen.

- Jeg er oprigtig glad for at se måden, vi udvikler os på. Vi skal så sørge for at få det sidste med, og det er at gå videre i pokalen, siger Wieghorst blandt andet om vigtigheden af at hente en sejr over Silkeborg.

Hos AGF kan det blive til et gensyn med sin tidligere hjemmebane for Daniel A. Pedersen, og i et andet opgør, som involverer et superligamandskab, er der også gensyn at se frem til.

I alt er fire hold fra den bedste række i kamp tirsdag. Viborg møder ude KFUM's BK Roskilde fra Danmarksserien, mens også Sønderjyske skal op imod et hold fra Danmarksserien, når de gæster Vejgaard Boldklub.

OB kan på papiret derimod forvente større modstand mod FC Fredericia, der ledes af den tidligere OB-træner Ove Pedersen.

I det opgør skal Fredericia forsøge at gentage bedriften fra for fire år siden, hvor klubben sendte OB ud af pokalturneringen, og OB's Mathias Greve forventer at møde et stærkt Fredericia-hold, hvor det handler om at nedbryde en defensiv organisation.

- Vi skal flytte bolden hurtigt igennem vores egne kæder for at komme igennem deres kæder. Derfor bliver et godt kombinationsspil afgørende for os. Får vi kombinationerne til at lykkes, så tror jeg også, at vi slår Fredericia, siger Mathias Greve til OB's hjemmeside.

/ritzau/

 

Dagens Gossip