AGF knockouter Brønshøj med fem georgiske mål

03/08/2014

Der var georgisk målfest på Tingbjerg Ground, da AGF søndag hentede sæsonens første sejr i Nordicbet Ligaen.

Superliganedrykkeren vandt hele 5-0 ud over Brønshøj efter fem georgiske mål. Hjemmeholdet havde reelt allerede tabt kampen efter cirka 10 minutters spil.

Da hamrede georgieren Davit Skhirtladze bolden i mål til 3-0 med en flot halvflugter, efter at han havde modtaget et smukt oplæg med brystkassen fra landsmanden og angrebsmakkeren Mate Vatsadze.

På det tidspunkt havde sidstnævnte allerede scoret to gange, og Davit Skhirtladze fuldendte dermed et georgisk hattrick i lyntempo.

Brønshøjs nedtur begyndte allerede efter fire et halvt minuts spil. Et AGF-indlæg blev ramt af Brønshøjs Jesper Fleckner, og målmand Nicklas Dannevang fik kun halvklaret den uventede afslutning.

Mate Vatsadze stod klar tæt ved målstregen og sendte returbolden i mål til 1-0.

Fem minutter senere nettede den georgiske angriber for tredje gang i to kampe i sæsonen. 2-0-målet lignede ingen tilfældighed, men mere noget, der var indøvet hjemme på træningsbanen.

Daniel Christensen sendte et indlæg af sted fra venstre side, og indlægget blev headet på tværs af Johan Lædre Bjørdal, hvorefter Mate Vatsadze med hovedet bragte gæsterne foran 2-0.

Efter de tre hurtige scoringer lignede Brønshøj et hold, som kunne løbe ind i et gigantisk nederlag.

38-årige Martin Jørgensen styrede AGF's centrale midtbane med elegance og sublim teknik, men veteranen profiterede også af, at Brønshøj ikke var i nærheden af at lægge tryk på boldholderen.

På en eller anden måde lykkedes det for hjemmeholdet at få skabt en chance, men Andreas Granskov skød forbi AGF-målmand Steffen Rasmussen, da han var alene igennem.

Anden halvleg var lidt over et kvarter gammel, da Davit Skhirtladze scorede til 4-0 med et fladt skud.

Fem minutter senere fik Andreas Laudrup AGF-debut, da han blev skiftet ind. Det blev dog ved med at være et georgisk show.

Seks minutter før tid blev Mate Vatsadze spillet fri, og han løftede bolden over stakkels Nicklas Dannevang til 5-0.

AGF, som skuffede med 2-2 hjemme mod FC Roskilde i sæsonpremieren, har nu fire point, det samme som Skive, Vendsyssel, Viborg og Vejle.

Lyngby topper Nordicbet Ligaen med seks point, mens Brønshøj er sidst uden point.

Mate Vatsadze fører topscorerlisten med sine i alt fire fuldtræffere.