AGF redder uafgjort i topbrag mod Viborg trods brøler

19/04/2015

Viborg lignede længe vinderen af topkampen i 1. division mod AGF, men det århusianske hjemmehold sikrede sig det ene point i dommerens tillægstid.

Dermed er der status quo i toppen af rækken, hvor begge hold har god kurs mod oprykning til Alka Superligaen.

Det blev en første halvleg med gode chancer i begge felter, men hvor begge hold også manglede kynisme og omtanke, når mulighederne bød sig.

Derfor blev halvlegenes eneste scoring også en af de skøre, man sjældent ser i fodboldkampe.

AGF-keeper Steffen Rasmussen stod alene og upresset med bolden for fødderne lige uden for eget felt, da Viborgs hurtige angriber Serge Deble løb frem mod ham.

Det lignede egentlig, at AGF'eren havde plads nok til at sende bolden væk, men han sparkede den lige i panden på Deble og den trillede af sted mod målet.

Steffen Rasmussen forsøgte desperat at nå tilbage, men han måtte til sin store ærgrelse se bolden trille ind via stolpen, mens Deble siddende på knæene kunne juble over den bizarre scoring.

AGF jagtede efter pausen udligningen, og århusianerne kom frem til flere gode chancer, men i feltet fortsatte de med at præstere ringe afslutninger, der i de fleste tilfælde slet ikke ramte mål.

I stedet var Viborg tæt på at komme på 2-0 med et kvarter igen, da Aleksandar Stankov ramte fjerneste stolpe med et farligt skud efter at være trukket ind i banen fra sin venstreside.

I dommerens tillægstid fik AGF en sidste chance, og denne gang lykkedes det. Mate Vatsadze var hurtigt over en retur fra stolpen, og så kunne han sikre hjemmeholdet det ene point.

Resultatet betyder, at Viborg stadig har seks point ned til AGF på andenpladsen, som igen har seks point ned til Lyngby lige under de to oprykningspladser.

I søndagens øvrige kampe i 1. division vandt HB Køge hjemme med 3-0 over AB, mens Fredericia og Brønshøj delte i en nulløsning.