AGF-selskab henter 51,1 millioner ved emission

Oven på den seneste sportslige succes med fire sejre på stribe i Nordicbet Ligaen, kan AGF også notere sig fremgang på den økonomiske front.

Selskabet bag klubben, Aarhus Elite A/S, har gennemført en aktieemission, der har skaffet tiltrængt kapital.

Tirsdag oplyser selskabet, at man har solgt aktier for 52,7 millioner kroner. Fratrukket omkostninger giver emissionen 51,1 millioner kroner i ny egenkapital.

Selskabet solgte i alt 175.734.735 aktier á 30 øre stykket, hvilket dog kun var 62,9 procent af de udbudte aktier. Alligevel er bestyrelsesformand Lars Fournais glad for udfaldet.

- Jeg er rigtigt godt tilfreds med resultatet. Det ville jeg gerne have solgt det for på forhånd, siger Lars Fournais.

- Nu kan vi få den ro over tingene de kommende år, som vi gerne vil have. Vi har brug for et styrket kapitalberedskab de kommende år, og det har vi fået, siger formanden.

Det er nedrykningen fra Superligaen, der får resultatet i indeværende regnskabsår til at gå i rødt.

Men planen er, at det skal sorte tal på bundlinjen, når AGF vender tilbage til den bedste række.

- Der er to scenarier: Hvis vi rykker op i Superligaen til sommer, så ser økonomien allerede meget bedre ud.

- Skulle det ikke lykkes, får vi endnu en sæson i Nordicbet Ligaen, men det er der også taget højde for. Idéen er, at vi indenfor to-tre år er konsolideret i Superligaen, siger Fournais.

AGF rykkede sidste år ned fra Superligaen, og i den forbindelse udarbejdede Aarhus Elites bestyrelse en plan for "Det nye AGF".

En af grundstenene i planen var netop en aktieemission, der skal gøre det muligt at skabe et nyt og bæredygtigt fundament under forretningen.

Derudover har man skiftet ud på en række ledelsesposter. Blandt andet er sportschef Brian Steen Nielsen erstattet med Jens Andersson, direktør Jacob Nielsen er hentet i Randers, ligesom førsteholdet nu ledes af Morten Wieghorst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip