AGF smider point hjemme mod oprykker i premiere

27/07/2014

AGF og holdets nye træner, Morten Wieghorst, formåede ikke at hente en sejr i sæsonens første kamp i landets næstbedste fodboldrække.

Trods fordel af hjemmebane mod oprykkeren FC Roskilde måtte AGF nøjes med 2-2 i premieren. Holdet lignede endda en taber undervejs, men det lykkedes at vende 0-2 til uafgjort.

Efter en indledning med AGF-pres og en enorm målchance til hjemmeholdets Mate Vatsadze slog Roskilde til og chokerede det aarhusianske publikum.

Efter 14 minutter satte oprykkeren en hurtig kontra i scene, og sidste sæsons topscorer i 2. division øst med 34 mål, Emil Nielsen, satte den sidste fod på til 1-0.

AGF nåede ikke at synke udviklingen, inden Roskilde var på 2-0. Efter en stor fejl på midtbanen endte bolden hos Andreas Lissau, der med en lidt kikset afslutning sendte bolden i mål bag Steffen Rasmussen.

Hjemmeholdet skal dog roses for at komme godt tilbage efter et georgisk samarbejde. Allerede et par minutter efter reducerede Mate Vatsadze med hovedet efter et perfekt indlæg fra Davit Skhirtladze.

Derpå pressede AGF for udligning, og den indtraf efter en fremragende detalje af den nye AGF'er Daniel Christensen, der er hentet i Sønderjyske.

Han fik bolden på kanten af straffesparksfeltet med et par modstandere foran sig, og efter et par træk lobbede han smart bolden over målmanden og ind i målhjørnet til 2-2 efter 32 minutter.

Roskilde kom godt ud efter pausen, men AGF overtog spillet og fik bolden i nettet til det, spillerne troede var 3-2-målet.

Arthur Sorin headede bolden i mål, men dommeren vurderede, at AGF havde begået et frispark i straffesparksfeltet. Det var svært at få øje på.

Den resterende del af kampen bød på chancer i begge ender, men det sluttede med en pointdeling og pibekoncert fra hjemmepublikummet.