Agger: Kvalifikationskamp kommer for tidligt

Mens det danske fodboldlandshold i aften, onsdag, møder Tyrkiet i en testkamp i Odense, så er det primære fokus rettet mod søndagens EM-kvalifikationskamp mod Armenien i Telia Parken i København.

For anfører Daniel Agger havde det været bedre, hvis opgøret mod Armenien ikke skulle spilles allerede på søndag.

Den tilbagevendte Brøndby-spiller fik sin sæsonopstart i Liverpool ødelagt på grund af en knæskade, og forsvarsspilleren har derfor ikke spillet en turneringskamp hidtil i sæsonen.

- Du kan godt sige, at den kamp kommer for tidligt. Men det er på grund af den situation, jeg har været i, så det har noget med mig selv at gøre.

- Det havde nok været bedre, hvis kampen skulle spilles om to-tre uger i stedet for. Sådan er det ikke. Det må vi forholde os til og få det bedste ud af.

- Det er en balancegang med, hvor mange minutter jeg skal spille mod Tyrkiet. Det nytter ikke noget bare at give den fuld gas, når jeg næsten lige er vendt tilbage, siger 29-årige Agger, som har underskrevet en toårig kontrakt med Brøndby.

Agger regner ikke med, at han spiller hele kampen mod Tyrkiet for at få maksimal kamptræning i benene inden det vigtige opgør mod Armenien.

- Jeg tror ikke, jeg kan spille 90 minutter. Jeg må se, hvad landstræneren tænker, og så må vi tage den derfra.

- For mig handler det om at få kampminutter i benene, og hvordan vi lige gør det, er sådan set underordnet. Det handler bare om at få kampe i benene.

- Det lyder måske åndssvagt, men du kan træne nok så meget du vil og få grundformen, og den har jeg, fordi jeg har trænet meget de seneste par uger, men det er ikke det samme at træne alene og så spille en fodboldkamp. Det kan ikke sammenlignes, siger Agger.

Kampen mod Tyrkiet begynder klokken 20.

/ritzau/

 

Dagens Gossip