Agger og Olsen er med på en lytter i Albanien

Efter den uafgjorte 0-0-kamp ude mod Armenien i EM-kvalifikationen for en måned siden var Daniel Agger yderst skuffet over den danske indsats.

Landsholdsanføreren var især utilfreds med, at Danmark ikke længere kunne afgøre sin egen EM-skæbne.

Inden Danmarks sidste gruppekamp ude mod Portugal er den direkte EM-billet røget ud af egne hænder og i fødderne på Albanien.

Og derfor er Danmark nødt til at følge med i, hvordan det går albanerne hjemme mod Serbien. Den spilles samtidig med Danmarks kamp mod Portugal torsdag aften.

- Det er egentlig ikke noget nyt. Mange af vores spillere har prøvet det før. Det gælder om at være omstillingsparate, og det er vi også, siger Agger.

Landstræner Morten Olsen erkender, at det er en vanskelig situation, og at man uanset hvad skal være fokuseret på at gå efter sejren mod portugiserne.

- Det er da svært. Vi havde nogle af de samme tanker i slutningen af kampen mod Armenien, hvor uafgjort, som vi fik, kunne vise sig at være et godt resultat.

- Vi bliver selvfølgelig opdateret med, hvordan det går i Albanien. Det kan godt være, at uafgjort mod Portugal er nok. Det ved vi ikke.

- Det er en balanceakt. Vi må tage en beslutning, hvis det på et tidspunkt står 2-0 eller 3-0 til Serbien nede i Albanien, for så er det noget, som gør det nemmere for os, siger Olsen.

Hvis Danmark vinder over Portugal, og Albanien samtidig taber eller spiller uafgjort mod Serbien, så er den direkte danske EM-billet sikret.

Portugal mangler ud over kampen mod Danmark at spille endnu en kamp ude mod Serbien. Den spilles på søndag, hvor Albanien samtidig møder Armenien på udebane.

/ritzau/

 

Dagens Gossip