Agger om haltende EM-kval: Vi havde håbet på mere

Fodboldlandsholdet har gjort det svært for sig selv i EM-kvalifikationen, hvor end ikke en udesejr i Portugal på torsdag nødvendigvis er nok til at tage en af de to direkte billetter til EM i Frankrig næste sommer.

Danmark er fortsat afhængig af, at Albanien ikke gør rent bord i holdets sidste to kampe, og det er ikke tilfredsstillende, at danskerne er havnet i den situation, siger anfører Daniel Agger.

- Jeg ved ikke, om det er decideret skuffende, men vi havde da helt klart håbet på mere, erkender Brøndby-stopperen.

- På forhånd var vi dog udmærket klar over, at det ville blive svært. Jeg synes eksempelvis, at Serbien spiller for spiller har et virkelig godt hold, og det er ret vildt at se, at holdet roder rundt i bunden af gruppen.

- Og Armenien kendte vi jo fra sidste kvalifikationsturnering, siger Agger.

Han henviser til den traumatiske 0-4-kamp i København mod armenierne i VM-kvalifikationen, og selv om danskerne senere tog revanche og vandt 1-0 i Jerevan, lykkedes det ikke at komme til VM i Brasilien.

- Vi var advaret om, at det var gode hold, vi skulle møde. Alt i alt er vi ikke så overraskede over, at det er blevet svært at kvalificere sig til EM, men vi havde bestemt håbet, at vi stod i en anden situation lige nu, siger Daniel Agger.

Før torsdagens møde med Portugal fører portugiserne puljen med 15 point. Danmark følger efter med 12, mens Albanien på tredjepladsen har 11 point.

Danmark har spillet en kamp mere end de to rivaler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip