Aids-bevægelse sørger over tabet af kolleger i flystyrt

En del af de passagerer, der var om bord på det malaysiske fly, som torsdag aften angiveligt blev skudt ned i Østukraine, var aids-forskere på vej til en aidskonference i Australien. De mindes nu af deres kolleger verden over - i Danmark af Aids-Fondet:

- Hos Aids-Fondet er vi dybt berørte over, at der blandt de døde var flere kolleger fra den internationale aids-bevægelse - kolleger som har bidraget med aktivisme, forskning og politisk arbejde til gavn for verdens fattigste og hiv-smittede generelt, lyder det i en pressemeddelelse.

- De investerede deres liv i det internationale samarbejde mod aids-epidemien. I deres ånd vil Aids-Fondet fortsætte sit internationale indsats for at ingen - uanset køn, indkomst, nationalitet eller seksuel orientering og identitet - skal dø af aids.

Ifølge flere medier var op mod 100 af passagererne delegerede på aids-konferencen, som begynder søndag i Melbourne med 12.000 deltagere fra hele verden. Blandt andre den forhenværende amerikanske præsident Bill Clinton gæster konferencen.

Arrangøren bag konferencen, International Aids Society, oplyser, at man ikke vil aflyse arrangementet efter flystyrtet.

- I anerkendelse af vores kollegers engagement i kampen mod hiv/aids vil konferencen blive afholdt som planlagt, og det vil være muligt at mindes dem, vi har mistet, skriver foreningen på sin hjemmeside.

Det danske Aids-Fondet oplyser, at man deltager i aids-konferencen i Melbourne, hvor aktivister, forskere, embedsmænd og politikere fra mange forskellige lande skal dele viden i forsøget på at finde nye veje til at bekæmpe hiv og aids.

Den ledende aidsforsker Joep Lange menes at være blandt de dræbte. Han var tidligere formand for en international aids-sammenslutning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip