Air France-strejke fortsætter med aflyste fly tirsdag

Rejsende på flyruten København-Paris med Air France kommer ikke ud at flyve tirsdag på grund af en pilotstrejke i det franske luftfartsselskab. Alle 10 daglige afgange er aflyst, lige som også onsdagens morgenafgang fra København klokken 6.55 er aflyst.

Det skriver branchemediet check-in.dk.

Mandag har der også været aflysninger for passagerne på ruten. Kun tre flyvninger på ruten er blevet gennemført.

Flyver man fra det jyske til den franske hovedstad, er der bedre nyheder.

Ifølge Air Frances hjemmeside vil den ene daglige rotation mellem Paris og Billund ikke blive berørt af strejken. Der flyves efter planen fra Paris mandag aften, fra Billund tidligt tirsdag og fra Paris igen tirsdag aften.

Strejken skyldes, at piloterne er vrede over luftfartsselskabets planer om at mindske omkostningerne i virksomheden for at generobre markedsandele fra lavprisselskaber.

Strejken kan vare indtil mandag 22. september, oplyser Air France, der lider et tab på mellem 75 og 110 millioner kroner hver dag, strejken står på.

Air Frances piloter er ikke de eneste på barrikaderne i denne uge. En del af Lufthansas piloter nedlægger således arbejdet tirsdag mellem klokken ni og 17. Det vil berøre selskabets langdistanceflyvninger fra Frankfurt, en af Europas travleste lufthavne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip