AirAsia-eftersøgning indstilles: 56 lig er ikke fundet

Den officielle søgning efter omkomne fra et AirAsia-fly, der styrtede ned ud for Indonesien i december, blev tirsdag aften indstillet.

Det oplyser den indonesiske flyhavarikommission ifølge BBC.

I alt er 106 lig blevet fundet, siden flyet med 162 mennesker om bord styrtede på vej fra Surabaya i Indonesien til Singapore. 56 personer er dermed ikke blevet fundet. Det skuffer de pårørende, som dog forstår, at eftersøgningen ikke kan fortsætte.

Frangky Chandra - storebror til en indonesisk mand, der døde i ulykken, men aldrig er blevet fundet - fortæller til BBC, at familien har svært ved at komme videre.

- Vi vil aldrig holde op med at vente (på at broderens lig bliver fundet, red.), siger Chandra.

I slutningen af februar oplyste indonesiske myndigheder, at den sidste store vragdel fra det styrtede fly var blevet bjærget.

Tony Fernandes, topchef hos AirAsia, sagde i forrige uge, at han var tilfreds med bjærgningsoperationen.

- Den har været vellykket. At finde over halvdelen af flyet er en stor succes. Men eftersøgningen kan ikke fortsætte på ubestemt tid, lød det fra Fernandes.

De skibe, der har deltaget i eftersøgningen, trækkes tilbage onsdag.

AirAsia-flyet forsvandt fra radarskærmene cirka tre kvarter efter afgang 28. december. Flyets kaptajn bad to gange om tilladelse til at flyve højere end normalt for at undgå en storm over Javahavet. Det blev dog afslået på grund af meget trafik i luftrummet.

Den Internationale Organisation for Civil Luftfart (Icao) arbejder på en rapport om ulykken. Den ventes først færdig i løbet af efteråret.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip