Aktieekspert: Jan Bechs farvel kan hjælpe aktiesalg

Brøndby skal formentlig snart ud og forsøge at sælge op til 255 millioner nye aktier.

Ser man formand Jan Bech Andersens beslutning om at fratræde sin post i det lys, kan tirsdag ses som en god dag i klubben.

Morten W. Langer, der er chefredaktør for Økonomisk Ugebrev, vurderer, at formandens kommende exit kan danne grundlag for fornyet investortillid.

- Bestyrelsen håber, at der er nogle mindre aktionærer, der vil komme med penge, og der er måske nogen, der har sagt, at der er for meget cirkus, men nu har de håndteret den problemstilling, og der er ikke den barriere mere, siger Morten W. Langer til Ekstra Bladet.

Han hæfter sig dels ved, at uroen bliver ryddet af vejen, men også at Jan Bech Andersen har slået fast, at han fortsat vil lægge penge i Brøndby

- Det er positivt, at Jan Bech fortsat vil understøtte klubben, for det tror jeg også er helt nødvendigt.

- Er han ikke med, så er der stor risiko for, at andre heller ikke tror på det, siger Morten W. Langer til Ekstra Bladet.

Jan Bech Andersen ejer i dag mere end 26 procent af aktierne, og han har også i forbindelse med nyheden om den forestående aktieudvidelse garanteret, at han er parat til at tilføre klubben ny kapital, hvis der er behov for det.

De 255 millioner nye aktier vil have en værdi af i alt godt 127 millioner kroner.

De nuværende aktionærer skal have fortegningsret på de nye aktier.

Aktieudvidelsen skal godkendes af aktionærerne på generalforsamlingen 13. april, hvor Jan Bech Andersen fratræder posten som formand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip